Novinky: Fotbal|Nohejbal|Ping Pong|Cvičení|Akce|Tábory

Legendární zápas! Béčko otočilo derby v Jesenici z 5:2 na 5:6!!!

Řekli mi, abych konečně už psal nějaké ty referáty z našich utkání, když ta Benfica nakročila vesmírnou jízdu. A kdy jindy začít, než teď. Zápasem, na který se jen tak nezapomene. Zápasem, na nějž se dokonce přišel podívat i Vojtěch Dyk z Blesku. Chtěl zazpívat písničku, ale pak usoudil, že koncert na hřišti nikdy netrumfne.

Byl to zápas, z nějž mi ještě teď běhá husí kůže po těle - víc než zelená v krvi nás všech po decentní nedělní oslavě (toho vousatý č… nám byl čert dlužen, ale alespoň se tentokrát nepila kořalka ze zpocené boty). Slyšel jsem, že Jesenice teď bude týden uzavřená, že se tam vůbec nebude dát projet. Kompletní uzavírka. A zákaz vycházení. Výjimečný stav. Celé město bude dělat až do dalšího víkendu neviditelné. Dokonce uvažují, že se přejmenují zpátky na městys!!!! Ale stejně nic nezmění!

Prohrávat 1:4 o poločase není úplně ideální. Prohrávat 2:5 čtvrt hodiny před koncem také není úplně dobré. Jenže Viktorka Vestec předvedla obrat, o kterém bude Vojta Dyk Taťáně Vilhelmové ještě dlouho povídat. Prás! Prásk! Prásk! Prásk! Neuvěřitelný obrat na 6:5. V poslední čtvrthodině. V poslední čtvrthodině sakra!

První půli byla naše obrana děravá, středem to chodilo. Nedařilo se. Dostali jsme čtyři góly, i když obraz hry vypadal jinak. Jesenici jsme tlačili, avšak jejich šikovní kluci nás trestali. Popravdě, skutečně velmi se netěším až dorostou, za dva tři roky bude ten mančaft famózní. Jenže v neděli jsme byli nakonec famózní my.

Michal Kucharik si sice za zápas přidal celkem pět soupeřů do přátel na Facebooku (pokecali suprově), ale pak to hecnul a nakonec gólem na 6:5 celé utkání rozhodl. Není marné sem také napsat, že se to vše událo po ose nejkrásnějších lidí na hřišti tedy Jiří Novotný – Michal Chaloupka – Jakub Kvasnička, který pak Kuchiho našel a běžel za Chachim, aby mu řekl, že to byla již třetí jeho asistence.

Ale hráli jsme jako tým. A to je nejdůležitější. Věřili jsme. Víc, než Vojta Dyk, že se zase obnoví Slavík a on ho dostane. Druhou půli předvedl naprosto fenomenální výkon třeba Radim Matysík, který tento výkon podpořil i ve třetím poločase, který strávil celý s podomácky vyrobeným hudebním nástrojem a zpěvem zdravil sympatické sousedy na rohu.

Roztočili jsme kolotoč sebevědomí, urputnosti, kvality. Gól dal i pan Mistr Novotný, poslední čtvrthodina se dala nominovat do michelinského průvodce tou nejkvalitnější gastronomií, podali jsme celkem čtyři pětihvězdičkové chody a otočili to, neskutečně!  

Kluci, díky. Na tenhle zápas se už nikdy nezapomene. Navždycky legendární. Proto tuhle skvělou hru, KURVA, hrajeme. Benfica je druhá, neporažená. Hrdá, spojená. A šťastná! Když se to smíchá s úspěšným áčkem, máme to krásné dny v té vísce nedaleko městysu, ehm!

 

Nen?­ dostupn?? ????dn?? alternativn?­ text.

 


Kalendář akcí

Duben 2024
poútstčtsone
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Odkazy

Sponzoři

Čestní členové VV
MVDr.Oldřich Gojiš
Pfleger Tomáš
Drahoš Václav
Miler Jiří
Obec Vestec
STAVING Olomouc, s.r.o.
Škoda Auto Brejla
accidis s.r.o
Milcom
Unimed Praha, s.r.o.
NEWTON Elektronika Servis s.r.o - Kučera Martin
ASokno
UVT

Podporujeme

Apartmán Michaela
MAS Dolnobřežansko
Pro život bez tabáku
Mateřská škola Vestec
SweetPain
FOD Klokánek -  Lásková
Unicef
nastevnost

SMS Info Obce Vestec